TEAGUE Precision Chokes

Teague Precision Chokes (uttalas Tiig) startades redan på tidigt 80-tal av Nigel Teague, sportskytt och kvalitetsansvarig på Rolls Royce. Målsättning var att skapa en utbytbar, tunnväggig och lätt choke med de bästa möjliga egenskaperna både för jakt och sportskytte. Choken som kom att kallas Teague Multi Choke och som togs fram för att kunna använda utbytbara choker i bössor med fast borrning blev en omedelbar succé.

Multichokerna har under åren kompletterats med choker till i stort sett alla fabrikat för att maximera prestandan och ge de förutsättningar som både jägare och sportskyttar vill ha av sina bössor.

Mer än 30 år senare och med Teague Precision chokes monterade i mer än 27000 jakt- och sportskyttegevär håller företaget fortfarande fast vid sin vision. Teague Precision Chokes är idag synonymt med högsta kvalitet, design och prestanda, något som världens ledande skyttar och tillverkare av hagelgevär kan vittna om. Företaget erbjuder idag ett fullt sortiment av choker och tjänster såsom bearbetning av patronlägen, övergångskoner och justering av träffbilder för att passa skyttarnas önskemål. 

Svensk Skyttesupport är stolt över att ha fått förtroendet att vara Teague Precision Chokes samarbetspartner i Sverige. Vi kommer företrädesvis att lagerföra top-of-the-line-sortimentet, Teague Titanium Super Extended, men tar även hem det övriga sortimentet till de som önskar.

Titanium, som är en metall till skillnad från rostfritt stål som är en legering, är c:a 40% lättare än motsvarande choke i rostfritt stål. Alla Teague-choker använder deras egen ”Teague Tapered Technology” vilket innebär att alla choker använder chokens fulla längd för steglös avsmalning för trångborrningen. Detta ger erfarenhetsmässigt den absolut bästa träffbilden och samtidigt färre randhagel.